Over Boers Opticien

Boers Opticien begon oorspronkelijk zijn geschiedenis aan de Dorpsstraat 6 in Vught en heeft na een verhuizing even aan de Kerkstraat 2 gezeten. Uiteindelijk zijn wij neergestreken aan de Kerkstraat 1 in het mooie Vught. In een historisch pand!
De Kerkstraat 1 is van oorsprong een pand van Slagerij van Leusden. In de kelder kunt u nog steeds de pekelbladeren van die slager zien. Ook bevinden er zich nog muurschilderingen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. De familie van Leusden bood namelijk onderdak aan vluchtelingen in hun schuilkelder. Een van hen beschilderde de muren en plafonds. Een ander, pater De Greeve schreef in deze kelder zelfs een toneelspel. Tot vlak voor de Bevrijding, bleef de kelder een veilig heenkomen bieden.
Inmiddels is er meer dan 15 jaar geleden plaats gemaakt voor andere zaken. U kunt nu bij ons terecht voor de perfecte oogzorg. Boers Opticien is een winkel vol allure, aandacht voor optometrie en met een veelzijdige verzameling van prachtige (merk)brillen.